Què passaria si poguéssim enviar les olors i els gustos per e-mail?

Aquesta és una de les reflexions que ens va fer ahir un professor de la universitat. I de veritat, que em vaig quedar pensant. I si realment poguéssim compartir gustos i olors a distància? Què passaria?

Si això fos possible, arribaria un punt en que ja no ens caldria ni voldríem sortir de casa. No ens caldria moure’ns per sentir aquelles sensacions úniques. Arribaria un punt que el cervell no podria processar aquesta funció cognitiva d’identificar una olor a un lloc, o un gust a un menjar. Si això passés, moltes de les neurones del nostre cervell, passarien a quedar inútils i desapareixerien. Tot i aquesta previsió tan catastrofista, tenir la possibilitat d’enviar olors i gustos per e-mail seria una bona oportunitat per millorar el nivell d’autoestima i de felicitat a aquelles persones que tenen alguna malaltia que els impossibilita sentir aquestes sensacions.

Si es descobrís com codificar aquesta informació d’alguna manera, estic completament segura que seria una de les revolucions més grans que s’haurien fet mai, canviarien per sempre els nostres hàbits i el nostre organisme reaccionaria d’una manera imprevisible.

De fet, és cert que fa centenars d’anys semblava impossible que les imatges i els sons poguessin quedar gravats per sempre. I ara, qualsevol persona és a l’abast de fer-ho. Qui sap, potser d’aquí un futur no gaire llunyà podrem enviar-nos olors i gustos a través de l’ordinador o del telèfon mòbil. Vosaltres quins creieu que podrien ser els efectes sobre la nostra vida si això passés? Creieu possible que algun dia pugui passar?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s