Ataràxia

Llegint el TimeOut d’aquesta setmana, m’he trobat amb aquesta definició:

Ataràxia f. fil. Disposició d’ànim gràcies a la qual arribem a un equilibri emocional mitjançant la disminució de la intensitat de les nostres passions i desitjos.

Vaja, ser feliç renunciant a tot i conformant-se amb el que un té. Algú em pot dir fins a quin punt és bo, això?

Per escoltar: Moments, de Nuar

Anuncis

3 comments

  1. Conformar-se, conformar-se, conformar-se. Un ha de ser feliç per si mateix, sense voler més. Però sense reunciar ni conformar-se amb el que té. Les nostres passions i els nostres desitjos formen part de nosaltres, i també els hem de tenir en compte.

    Jo crec que podem arribar a un molt bon equilibri emocional sense deixar de banda les passions i desitjos més agosarats. D’aquesta manera, arribarem allà on volguem, i el camí recorregut ha de ser el camí de la felicitat. Seguim caminant? 🙂

  2. Rectifico el que has dit. No diu que es tracti de ser feliç, sino de trobar un equilibri, de no sentir ni dolor ni plaer. Les passions i els desitgos ens poden portar cap a un lloc o cap a un altre (depen de com s’utilitzin), per tant si les eliminem, no tindrem ni una cosa ni l’altre.
    De vegades ens hem de conformar, de vegades hem de lluitar per l’impossible, pero mai hem de mentir-nos a nosaltres mateixos. Riurem, plorarem i apendrem, però sempre arribarem a algún lloc.

  3. Com diuen els d’una coneguda marca de mobles barats, no és més feliç el qui més té, sinó el qui menys necessita. I moltes vegades ens fan necessitar coses que només ens donen la felicitat els primers cinc minuts de tenir-les, i prou.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s